Setmana 25-29 de setembre

Aquesta setmana hem parlat de la llengua com a cultura i la cultura al món de la globalització.

"Hem viscut per salvar-vos els morts, per retonar-vos el nom de cada cosa"  Salvador Espriu.

Podem dir que una cultura es construïda fonamentalment al voltant d'una llengua, encara que en els darrers anys aquesta relació s'ha fet més complexa. Hem parlat del que és la globalització, és el conjunt de variacions en els sistemes socials, els impactes dels quals no poden ser localitzats a cap lloc o conjunt d'indrets, sinó que afecten el conjunt de la Terra, la societat i els individus. ( Definició d'internet)


Debatérem sobre les parts tant positives com negatives de que la globalització afecte a la cultura. Una part positiva diguérem que podria ser, que tenim més facilitat per conèixer la cultura d'altres indrets del món gràcies a les noves tecnologies tant del transport com de les comunicacions. En canvi afecta de forma negativa ja que les tradicions i la cultura de molts llocs es veu afectada de tal forma que varia aquesta per a adaptar-se al mercantilisme i el turisme.

Per últim començarem a parlar sobre la política cultural, si la política deuria o no intervindre en la cultura, però aquest tema el deixarem per a la setmana vinent.

Comentaris

Entrades populars