Visita al Palau de la Música

El passat Dimecres día 4 d'Octubre vistàrem el Palau de la Música de València. El motiu era que estaba programada una excursío de diversos centres amb xiquets i no tant xiquets amb diversitat funcional. Allí teníen preparada una obra de teatre un tant curiosa, on els protagonistes éren actors i cantants d'òpera. L'objectiu era cridar l'atenció d'aquest públic tan especial reforçant, mitjançant la música i el cant, els sentits que teníen més desenvolupats per a substituir aquells que els manquen d'alguna manera. I, la veritat, va ser tot un èxit.

Primer parlàrem amb l'organitzadora de l'event, la qual ens va dividir en grups per a que ens mesclàrem amb tots els xiquets. Abanç d'entrar al saló, l'únic actor del grup va fer una xicoteta introducció de lo que sería l'obra, cosa que ja va fer riure molt als xiquets. Una vegada dins, es quedàrem asombrats. L'obra tractava d'uns viatgers que quedàven atrapats i, sols ajudant-se els úns als altres, poguéren aconseguir escapar i obrir la porta. Finalment cantàrem una cançó que ja tots coneixien i finalitzàrem l'event.





Al acabar, tinguerem la sort de juntar-nos amb els actors, productors, músics i organitzadors de l'obra. Tractàrem temes com la cultura, la forma de treballar amb aquest públic, els inicis d'aquest projecte... Debatirem sobre diversos temes i al final ens deleitàren amb una xicoteta actuació dels cantants d'òpera.

En definitiva va ser una experiència molt divertida i, baix el meu punt de vista, molt gratificant, ja que mai havia tractac amb aquest col´lectiu de xiquets i hem va resultar de lo més productiu.

Comentaris

Entrades populars