Campament TASOQUER

Els passats dies 24 i 25 de Gener tinguérem l’oportunitat de disfrutar de l’acampada organitzada per els alumnes de segon de TASOCT, tant de matí com de vesprada. L’acampada va tindre lloc a Benicàssim i, a més d’anar els alumnes de primer de l’IES Jordi de Sant Jordi, assistiren també com a convidats alumnes de TASOCT de Tarragona.


Sortirem desde el Jordi de Sant Jordi a les 8:30, emprenent així un viatge ple d’il·lusió i de ganes de divertir-nos junts.


Quant vam arribar, i per poder començar amb bon peu, realitzarem una dinàmica de presentació, teníem que caminar per tot l'espai de l'entrada de l'alberg i en el moment que un dels dinamitzadors digui un numero, nosaltres devíem fer grups d'aquest nombre de persones i presentar-nos. Dir el nostre nom, l'edat i alguna cosa que ens agrade molt. Després ens explicaren un joc transversal, el qual es realitzaria durant els dos dies que durara l’acampada.

El joc era el següent: ens repartiren un paper on teníem un super poder. Per altra banda, ens repartiren un paper amb el nom de un participant de l’acampada. Es tractava de matar a la persona que et tocara tocant-li el coll amb dos dits, amb la condició de que ninguna persona había de voreu. Però, si la víctima utilitzava el superpoder, es salvava de la mort.

Després prenguerem camí cap a les habitacións per a deixar les bolses i poder començar ambla diversió.


Començarem la Gymkhama, que constava de les següents parts:

  • ·Dinàmica de l’energia, com les que fem a teatre, passant-nos l’energia tots en cercle.
  •  Joc de furtar-nos la cola, on portàvem un plàstic a l’esquena i teníem que furtar-lo a la parella.
  • Cementeri, el joc de matar amb el baló a tots els membres de l’equip contrari.
  • Psicòleg, on ens posàvem en cercle i una persona al mig. Aquesta tenia que fer preguntes per saber quina infermetat tenien els membres del cercle.
  • Batman i Spiderman, on els dos equips tenien targetes repartides aleatòriament d’aquests personatges, amb dos especials.





.

Al finalitzar els jocs, anàrem tots junts a dinar. Al acabar, poguérem gaudir de un temps de descans avanç de començar els tallers.

Els tallers tenien una duració de 3 hores i foren molt diversos. Ens dividiren en grups i, amb una duració de 20 minuts cadascun, cada grup anava realitzant un taller:

  1. En primer lloc realitzarem un taller on creàrem un calendari, el qual estava fet amb envases de llet reutilitzats i cartolines de colors. Al acabar el calendari, posàvem el nom al nostres per, al finalitzar el dia, quedar-nos cadascun el seu.
  2. El segon taller era com el joc del twister, però a mode de competició. Per a poder avançar tenies que contestar a unes preguntes o superar una prova, com la de no riure’t al contar-te un acudit.
  3. El tercer taller era una dansa Maia. Ens contaven la historia de perquè es realitzaven eixes danses en l’antiguitat. Després, amb cartolines, construíem màscares Maies i realitzàvem un ball.
  4. Al següent taller ens repartien un paper amb una paraula que sòls podíem vore quan ens tocara el nostre torn. Ens posàvem en cercle i teníem que inventar una història on apareguera la paraula que apareixia en el paper. Al acabar, férem una dinámica on una persona feia de mando de TV i la de la seua esquerra de TV. Aquesta última tenía que interpretar el programa que la persona amb el mando volía veure.
  5. Un altre taller era el de meditació, on cadascú de nosaltres es relaxava en un viatge en la imaginació. Va ser molt relaxant ja que, ens apagaren les llums i poguérem disfrutar de uns minuts de calma absoluta. Al acabar, teníem que dibuixar allò que havíem sentit utilitzant sòls tres pintures.
  6. El següent taller tractava sobre les constelacions. En ell ens explicaven que eren les constelacions, ens ensenyaren a identificar cadascuna d’elles i després, elegint-ne una, teníem que representar la història tal i com va passar a la mitologia Grega.
  7. I per últim, férem un taller de cine mut, on els organitzadors ens representàven una escena tal i com es feia a l’època i després, veient com ho feien ells, teníem que fer la nostra pròpia història.
A
l acabar els tallers, els quals foren molt divertits i agotadors, anàrem a sopar per a després donar pas a la gran Vetlada. Aquesta va ser el gran moment del dia, on els dos cursos de segon de TASOCT ens tingueren dos hores disfrutant del teatre que havien preparat, amb concursos, disfresses, balls… tot dins d’un viatge en el temps, on poguérem veure la evolució dels TASOCT, desde la època dels cavernícoles fins al futur amb robots. Va ser el moment amb més rises del dia, sens dubte algun. La majoria dels que estàvem allí eixirem a participar, tant alumnes com professors. Una vegada acabada la Vetlada, baixàrem a la platja, on cadascú va fer la nit lo llarga que va voler…



I quina millor forma de començar el dia que amb una ruta per Benicàssim. Després d’esmorçar, passejàrem per tota la costa de Benicàssim, on poguérem disfrutar del patrimoni militar per la via verda, justament per on passava el tren antigament. Durant la ruta, els alumnes de segon ens repartiren un follet informatiu amb imatges i anotacions dels distints punts d’interés i, a més, una fitxa amb preguntes que havíem de fer als nostres companys. La ruta va tindre una duració d’unes dues hores, fins que arribàrem al albergue.


I açò no acabava ací, ja que, només arribar teníem preparat el super joc. Ens dividirem en grups, on cadascun, amb unes pistes repartides prèviament, tenia que trobar unes targetes amagades per tot el recinte. Cada una de les targetes tenia un missatge que teníem que traduir i ordenar per a poder obrir el cofre del tresor, on ens esperaven llepolies que, com no, repartirem per a tots.


Al acabar, anàrem tots junts a dinar i posteriorment, realitzàrem l’avaluació. Ens posàrem en cercle i, passant-nos una pilota, cadascú donava la seua opinió, com ho había passat i alguna proposta per a millorar. I, tal i com s’esperava, la gent estava molt contenta i había disfrutat moltíssim. El treball dels alumnes de segon va ser espectacular durant els dos dies i això es va notar durant tota l’acampada i amb les sensacions dels participants. Sòls ens queda donar la enhorabona als organitzadors i treballar molt dur per a l’any que ve fer-la igual o millor.


Després, acabàrem amb un ball tots junts i despedirem als Companys de Tarragona, els qual ja estan pensant en
organitar-nos una acampada per a que anem de convidats. Clar és que no faltarem… Més tard, agafàrem el nostre
autobús i tornàrem a casa.
En definitiva, dos dies on va reinar el bon ambient, el companyerisme i les ganes de pasar-ho bé per damunt de tot.

Comentaris

Entrades populars