Que és el patrimoni?

El patrimoni cultural és un conjunt de béns que la societat ha decidit conservar per a les generacions futures.
Antigament s'entenia con a béns materials (immobles i mobles), però actualment també s'inclouen en el patrimoni allò que s'anomena patrimoni immaterial (festes, gastronomia, folklore...).

Exemples de patrimoni material:



Catedral de Aquisgràn

Castell de Himeji












Exemples de patrimoni Immaterial:




L'UNESCO ha influït de manera important en aquesta consideració del patrimoni d'una manera àmplia i incloent els béns immaterials.

La consideració de quins béns, tant materials com immaterials, tenen valor és susceptible de provocar conflictes. Com que te relació amb factors identitaris els debats solen ser molt apassionats. Tenen a veure amb qui som com a col·lectivitat, quins són els valors amb els quals en identifiquem, en definitiva amb processos d'hegemonia.

Per a nosaltres el patrimoni significa conservar les tradicions i el art de diferents formes per a que les generacions vinents puguen disfrutar del que nosaltres vivim o altres anterior-ment han viscut. Però també hem de replantejar-nos les tradicions que no encaixen amb els pensaments actuals o les formes d'entendre el món, ja que, que siga una tradició, no vol dir que no és puga canviar o eliminar.

Comentaris

Entrades populars