Concert a Castelló

Aquest cap de setmana ha sigut molt divertitQuetzalíLidya, Manel i jo decidirem anar al concert que es realitzava amb motiu de La Magdalena a Castelló. Ens ho vam passar en gran, per a repetir sense cap dubte. L'organització va ser prou decepcionant, tots teníem que entrar pel mateix lloc amb sols 4 persones deixant passar i no foren suficients. Va assistir molta gent de molts llocs distints, crec que no planificaren bé, no tingueren en conter el nombre de persones que assistiria, ja que una sola entrada i una sola eixida no eren suficients. Al principi va ser un poc angoixant però finalment amb l'emoció del concert vam poder estar més còmodes, encara que molt estrets.

Actuaven "La Raiz" i "Tremenda Jauria", dos grups que a nosaltres ens encanten i dels que vaig a parlarvos un poc.


"La Raiz"  és un grup de música de Gandia (País Valencià). Gravaren un primer disc l'any 2003 amb el títol “Sumere”. 

Resultat d'imatges de la raiz
Resultat d'imatges de la raiz i la gossa sordaDesprés d'una aturada d'un any el 2007 La Raíz es consolida amb noves incorporacions i passa de sis a deu membres. Produeixen el seu primer disc El aire muerto. El 2009, després d'haver gravat en col·laboració amb el grup valencià, La Gossa Sorda, s'animen a autoproduir-se, i llancen un nou disc: Guerra al silencio, que presenta molt de rock però també reggae i ska.
 
El 2011, llancen un tercer disc d'estudi, el disc es diu "El lado de los Rebeldes", en el que es mostra el seu estil més rocker, sense deixar de banda els ritmes de festa. A partir de l'1 de març de 2013 el grup va posar gratuïtament des del seu web el quart disc "Así en el Cielo como en la Selva".


El 17 de setembre de 2014 es va anunciar la nova productora musical de la banda, Propaganda pel Fet, i també que el grup prepara un nou disc per al 2015. En novembre de 2015 es va anunciar per a març de 2016 el seu cinqué treball, Entre poetas y presos. El 15 de febrer de 2016 va ser publicat al canal de Youtube de la banda el primer senzill d'aquest nou àlbum, «Rueda la corona».
El 2018 publiquen Nos volveremos a ver, un doble CD i DVD que recull el concert que La Raíz va fer al palau madrileny de Vistalegre l'octubre del 2017; el títol anuncia una aturada indefinida del grup a final del 2018.




Ara parlem un poc de "Tremenda Jauria":



Tremenda Jauría és un grup musical format per dues noies i dos nois de Madrid. Realitzen música de cumbia i estil reggaeton amb lletres plenes de compromís social i polític. El 2016 van fer el seu primer àlbum, Mordiendo. El 2017, van llançar un àlbum de Tol Deskaro.


 
Provenen de l'activisme social i els projectes polítics compartits. En aquest sentit, dos d'ells han treballat professionalment en el món de la música amb diferents artistes. Quan es va afegir la passió de Lauren (Cumbia i Reggaeton), Tremenda Jauría va ser creada.


Les identitats dels participants són anònimes. Quan realitzen concerts, inicialment usen màscares a les seves cares però es desenganxen abans de cantar. El seu gènere de cançons es diu que és reggaeton feminista, sovint tractant d'allunyar-se de la fama màgica d'aquest gènere. Un dels seus objectius és lluitar contra el prejudici del reggaeton, en les seves paraules "canviar reggaetone: portar el feminisme del matxisme".

En moltes cançons, diuen la mateixa frase: Sintonització automàtica per a la gent (en basc: "Tuning automàtic per a la gent"). L'ajust automàtic és una aplicació informàtica per a la millora de la veu. I la majoria dels cantants generalment no accepten l'ús del Tuning automàtic. Però Tremenda Jaurlia l'utilitza sense por.
























Comentaris

Entrades populars