Vaga feminista del 8 de Març

Ja fa anys que els col·lectius feministes parlen de fer una vaga de dones el 8 de març per a reivindicar el treball femení. Aquesta vegada, la proposta ha reeixit i sindicats com ara CGT, CNT, USTEC, SEPC CCOO, UGT, COS i la Intersindical CSC han convocat una vaga de dones impulsada per les bases del moviment feminista i secundada per treballadores de diferents àmbits com ara la cultura, l’educació (tant l’alumnat com el professorat), la Taula del Tercer Sector o el periodisme. 


Tanmateix, no és una vaga com qualsevol altra: a banda de l’ocupació, mobilitzarà l’ensenyament, la cura de familiars i el consum, àmbits en què la discriminació de les dones també és flagrant. Tot amb l’objectiu de denunciar, a més de l’escletxa salarial, la feminització de la pobresa, el fet que les feines més mal regulades i remunerades recaiguin en les dones i la doble jornada laboral –entre la feina fora de casa i la de casa– que moltes es troben obligades a fer.


Com que la vaga és convocada pels sindicats, és completament legal i registrada, com qualsevol altra. Evidentment, tindrà repercussions en el sou segons les hores de vaga que es facin, però les empreses no poden acomiadar ni aplicar cap mesura disciplinària a les treballadores pel fet de participar-hi ni poden exigir-los que avisin amb antelació.


Amb aquesta xicoteta explicació de perquè es feia una vaga tan necessària actualment, el passat 8 de Març tinguérem l'oportunitat d'acudir tant Montse com jo a la manifestació que es va convocar a la ciutat de València, concretament al Parterre. Pel matí ja hi havia una convocatòria, però destinada només per a dones, ja que sino és imposible saber quin és l'efecte real que provoca un aturament de totes elles. Per a recolzar-les, els xics acudirem a classe amb normalitat i veguérem, amb alguns professors, documentals sobre com els homes es veuen afectats amb el creixement del moviment feminista.


Per altra banda, la convocatòria que hi havia preparada a les 18:00h de la vesprada al Parterre era tant per a dones com per a homes. I, baix el meu punt de vista, la movilització va ser IMPRESIONANT!!! Milers i milers de persones, tant homes com dones, amb batucades, cartells, pancartes... es movilitzaren en defensa de les dones en la societat. Una movilització que va ser igual d'exitosa a tota Espanya, sobretot a les grans capitals.



En definitiva va ser una vaga amb una participació molt considerable, una vaga la qual era necessaria, ja que la posició de la dòna en la societat actual està molt infravalorada. 

Es necessari que les dones lluiten per els seus valors i drets. I nosaltres, com a homes, hem d'assumir que la societat està enfocada en nosaltres i que no es tracta de una superioritat femenina, sino d'una equitat entre elles i nosaltres. Cal crear una societat on desaparega la diferència entre homes i dones i, això, es treball de totes les persones que la conformem. 








Comentaris

Entrades populars