Besarabia a La Casa Cantonera

Besarabia, trio de folk d’inspiració mediterrània, tot un viatge per les nostres arrels culturals i la dels nostres veïns. Heidi Erbrich al violí i viola, Jaume Pallardó al Ud, Laouto i Baglama i Eva Mª Domingo a la Veu, Riq, Darbuka, Daf, Bendir i Davul visitaren el corral de la casa per a presentarnos el seu primer disc; Ritmos, trenzas y gatos, (Mesdemil) una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del Mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. 

Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics, tots ells de Bulgària; cançons populars del Mare Nostrum; melodies klezmer i tonades otomanes. D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.

Imatge relacionada


El grup va nàixer ara fa 4 anys fruit de la trobada i la complicitat de tres músics provinents d’estils diferents. 

Imatge relacionadaLa violinista barroca Heidi Erbrich és capaç d’interpretar melodies jazz, rock i de quasi tot el món. Eixa versatilitat li permet codirigir l’orquestra Florilegium Musicum als Països Baixos, actuar amb el grup de càmera In Stil Moderno i ser membre del conjunt holandés de folk-funk Red Herring



Imatge relacionada

D’altra banda, Jaume Pallardó es va endinsar en la música quan era un xiquet. De jove es va interessar pel rock, el ska i el jazz, fins que va descobrir els instruments de corda polsada del Mediterrani i Àsia. Entre els seus projectes figuren Difonies Jazz ComboLa Banda del Pepo Udiva



Resultat d'imatges de besarabia musica
Per últim, Eva Maria Domingomúsic i actriu, compta amb una llarga trajectòria en el panorama musical i actoral. El seu caràcter inquiet l’ajuda a compaginar nombrosos projectes de teatre amb la seua vessant més musical, on s’ha especialitzat en percussió (sonoritats medievals, àrabs, mediterrànies o balcàniques) i en cant.


Comentaris

Entrades populars