Road Trip Barcelona. Palau Robert


Avui toca visita al Palau Robert, comencem aquesta visita amb l'exposició fotogràfica "AContracorrent".

Aquesta exposició mostra 90 fotografies de Joana Biarnés, del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l’Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i molt masculinitzades. Comissariada pel fotògraf Chema Conesa i produïda per la promotora cultural La Fábrica amb el suport de la Fundació Photographic Social Vision.


Joana Biarnés (Terrassa, 1935) és la primera fotorreportera del periodisme català i espanyol que va anar "a contracorrent", amb valentia en una època de pensament únic.  
El seu llegat fotogràfic, que va des de l'esport fins al reportatge social passant per accidents i catàstrofes, mostra una etapa clau del segle XX: els anys de l'Espanya trista i empobrida del franquisme i els inicis de la democràcia, amb aspiracions de llibertat i obertura d'una societat que recuperava la il·lusió. 























Pasant a la sala següent ens trobem amb l'exposició "D'ONES: (R)evolució de les dones en la música".
És una exposició gràfica i sonora protagonitzada per més de 1.000 artistes femenines d'arreu dels Països Catalans al llarg del darrer segle que visibilitza i alhora fa un reconeixement a les seves aportacions en aquest àmbit cultural. 
L’itinerari sonor i visual va des de les cançons de bressol i les folkloristes a la música clàssica, l’òpera i la contemporània, passant per les músiques populars i d'arrel, la poesia, la cançó d'autora, el jazz i el blues, el rock i el punk, el pop i les músiques urbanes. En total, s’hi podran escoltar i visionar un miler de cançons als selectors de cadascun dels àmbits estilístics de l’exposició; deu espais on hem pogut descobrir un paisatge sonor original i inèdit amb les dates més significatives de la història de la música catalana en clau femenina.













L'última exposició que veierem al Palau Robert va ser "Jo soc el meu propi experiment".

Aquesta exposició descobreix l’univers poètic de Josep Palau i Fabre amb tretze poemes del seu llibre “Poemes de l’Alquimista”, interpretats per creadors de diverses disciplines.

Els artistes que interpreten els conceptes transcendents o paradoxals dels poemes de Palau i Fabre són Ignasi Aballí, Arnal Ballester, Enric Farrés Duran, Laura Ginés, Llamazares-Pomés, Maria Padró i Morrosko Vila-San-Juan. Han col·laborat també en el projecte els poetes Carles Rabassa, Núria Martínez-Vernís i Josep Pedrals. El disseny de la gràfica és d’Albert Planas i de l’espai expositiu, el despatx d’arquitectes Llamazares-Pomés.












Comentaris

Entrades populars