Turisme Algemesí

Sempre publiquem coses sobre els nostres pobles, sempre en festes. Pero realment, quin aspecte turístic tenen?

Resultat d'imatges de algemesi ribera altaDoncs, Algemesí, es troba a la Ribera Alta, a la frontera amb la Ribera Baixa.

Es pot accedir a través de la línia C-2 de Rodalia RENFE (Moixent -Xàtiva-València). Per carretera, mitjançant l'Autopista A-7 i l'Autovia N-340 direcció Alacant, per la segona sortida d'Alginet (Alginet-Alzira-Algemesí). També es pot accedir amb autobús des de Sueca, Cullera, Carcaixent, Alzira i València.

D'interès turístic, Algemesí disposa del conjunt històric artístic de la Basílica de Sant Jaume, del segle XV i d'estètica renaixentista, amb un retaule de Juan Ribalta i un òrgan construït per l'organista local Juan Cabanilles.
Imatge relacionadaImatge relacionadaResultat d'imatges de basilica de sant jaume algemesiImatge relacionada

A més, al seu voltant té els anomenats “carrers de volta”, carrers per les quals, durant les festes locals, circula la processó i que contenen habitatges les façanes dels quals són d'interès artístic.

D'altra banda, el Museu Valencià de la Festa, seu a més de la Tourist Info, permet als visitants que arribin a Algemesí fora de l'època de festes conèixer les particularitats d'aquestes, que són moltes i molt interessants. 
Resultat d'imatges de llacuna del samaruc algemesi
Imatge relacionada

Finalment, Algemesí posseeix el paratge natural de la Llacuna del Samaruc, reserva natural de diverses espècies autòctones de l'Albufera que estan en cert perill d'extinció.

Les Festes de San Onofre, en honor al patró, tenen lloc al juny. S'instal·la una fira d'atraccions així com diversos llocs de venda ambulant. 


Al setembre se celebren les Festes de La nostra Senyora de la Salut. Tenen lloc diverses danses com “els *bastonets”, “la carxofa”, “els arquets”, “els pastoretes” i la popular “Muixeranga”. Aquesta última està declarada com a Festa d'Interès Turístic Nacional.


Resultat d'imatges de algemesi mare de deu de la salut
















De la gastronomía propia del poble podem destacar: Torró de panet, arrós amb panses i cigrons, suc de peixquera (tenca, anguila, llisa…) i arnadí.

Imatge relacionadaResultat d'imatges de algemesi arros amb panses i cigronsResultat d'imatges de algemesi arnadi

Comentaris

Entrades populars