Turisme Alzira

Alzira es troba a la Ribera Alta. Des de València es pot accedir a aquesta ciutat a través de l’autovia A-7 i l’autopista AP-7. Renfe: línia València-Almansa i línia de rodalia de València C2. Autobús interurbà: des de Carcaixent, Algemesí, Cullera i Sueca.

Resultat d'imatges de alzira ribera alta

Resultat d'imatges de alzira creu cobertaLa Creu Coberta, on es diu que va morir Jaume I el Conquistador, mentre era traslladat a València. 

Resultat d'imatges de alzira ajuntamentL’Ajuntament data del segle XVI i ocupa un palau d’estil gòtic civil, típic de les mansions valencianes. 
L’església arxiprestal de Santa Caterina (segle XIII) va ser construïda sobre la mesquita major. 



Resultat d'imatges de alzira Els casalicis del pont de Sant Bernat.Els casalicis del pont de Sant Bernat. 

Resultat d'imatges de alzira L'antic pont de Sant AgustíL’antic pont de Sant Agustí, del segle XIII. 







Resultat d'imatges de alzira vila i murallaLa Vila i la muralla d’Alzira. La Vila és el barri més antic i correspon a l’antiga vila, rodejada totalment per la muralla fins a la segona meitat del segle XX. Actualment es conserven a la Vila l’arxiprestal Santa Caterina, la Casa Consistorial i unes quantes cases i palauets històrics, com la Casa de l’Empenyorament (Museu de la Ciutat), la casa Tena, el palau de Cassassús o la casa Cucó-Gisbert de Alzadora. 

Alzira compta, a més a més, amb unes quantes rutes de senderisme. La senda PR-V303 té una longitud total de 23 km i el seu traçat discorre pràcticament en paral•lel al barranc de la Casella. Punts d’interés són el conjunt historicoartístic de la Vila d’Alzira, les obres de defensa contra les inundacions del Xúquer, el cultiu del taronger i les belles vistes panoràmiques de les serres de les Agulles i el Cavall. 

Resultat d'imatges de alzira pic de la ratlla


El Pic de la Ratlla, PR-V304, aquesta senda té una longitud de 7 km, incloent les seues derivacions. La senda surt de la Casa Forestal de la Casella, on enllaça amb el PR-V303. Ens condueix pel cim de la Ratlla, punt culminant de la serra, i finalitza al Puntal de Massalari. El més destacable de l’itinerari són les vistes aèries de la serra i del mar Mediterrani.




Resultat d'imatges de alzira falles

Alzira, com molts municipis valencians, celebra les Falles del 16 al 19 de març.

A més, la Setmana Santa Alzirenya està declarada d’Interés Turístic Nacional i acull cada any més de set mil confrares en dihuit germandats que recorren els carrers de la ciutat en processó. 

El tercer diumenge de maig se celebra una ofrena de flors i fruites al santuari de la Mare de Déu de Lluch, i la segona quinzena de setembre són les festes patronals, amb la baixada de la Mare de Déu a la ciutat, processó, danses i balls, etc. 

Però, sens dubte, les festes més importants d’Alzira són les festes patronals en honor de Sant Bernat, Santa Maria i la Mare de Déu de Gràcia, organitzades per l’Ajuntament, en què se celebren diversos actes públics per la ciutat i actes musicals.

Finalment, el 30 de desembre, dia de Sant Silvestre, se celebra l’aniversari de l’entrada de Jaume I a Alzira amb una processó i una ofrena al monument del rei conquistador.

Els plats més destacats de la gastronomia local són: la paella, l’arròs al forn i l’arròs amb fesols i naps. La gastronomia alzirenya té l’arròs com un dels protagonistes indiscutibles, especialment les paelles, sobretot de pollastre amb conill i mandonguilles de carn, conegudes com pilotes. Altres varietats són l’arròs al forn, sobreeixint-ne el de panses i cigrons o el de fesols i naps.

Resultat d'imatges de paella arros al fornResultat d'imatges de arros amb fesols i napsResultat d'imatges de paella algemesi

Resultat d'imatges de bunyols algemesiDurant les Falles, s’elaboren els bunyols (de carabassa); a Setmana Santa l’arnadí de moniato i carabassa, les mandonguilles d’abadejo, i, a Pasqua, les mones. Per a les postres es reserven els gelats, els dolços i la fruita del temps, com la taronja, la reina per excel•lència.

Comentaris

Entrades populars